.«Μάχη του σκόρδου» μεταξύ Πεκίνου και Βύσσας Έβρου

Με ποιο τρόπο θα μπορούσε ένας μικρός συνεταιρισμός τριάντα πέντε παραγωγών από ένα μικρό χωριό του Έβρου να αντιπαλέψει την κινεζική υπερδύναμη στις εξαγωγές σκόρδου; «Με όπλο την ποιότητα, το ευεργετικό κλίμα της περιοχής, και τις υψηλές προδιαγραφές στη συσκευασία» απαντά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής, Επεξεργασίας και Εμπορίας Σκόρδου Βύσσας, Αναστάσιος Γιακμολίδης.

Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, λοιπόν, και η "μάχη του σκόρδου", βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μεταξύ Πεκίνου και Βύσσας Έβρου, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού να εμφανίζεται αισιόδοξος. 

«Οι παραγωγοί της περιοχής έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο καλύπτοντας την ελληνική αγορά αλλά προωθώντας το ποιοτικά ανώτερο σκόρδο της περιοχής στην Ευρωπαϊκή αγορά» τονίζει. 

Ο κ. Γιακμολίδης παραδέχεται, σε ό,τι αφορά στην αναμέτρηση με τον "Κινέζο γίγαντα", είναι δύσκολο να  τον συναγωνιστεί κανείς στις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές του, ωστόσο, όπως σημειώνει, τα πράγματα αλλάζουν όταν στη μάχη ?πέφτει? το όπλο της ποιότητας.

.

.